بسته آموزش مجازی تاریخ علوم، مشتمل بر ۱۶ ساعت برنامه آموزشی است که در دو درسگفتار «تاریخ فقه سیاسی شیعه» و «تاریخ فلسفه اسلامی» ارائه شده است.
تاریخ فلسفه اسلامی
این درسگفتار توسط دکتر سید محمد تقی چاوشی ارائه شده است.
دکتر چاوشی در این درسگفتار ۸ جلسهای، براى ورود به موضوعات تاریخ فلسفه و طرح آراء و افکار فیلسوفان مسلمان، نخست مباحث مقدماتى را مطرح میکند. مسائلى از قبیل معناى تاریخ فلسفه، تعریف فلسفه، تعریف متافیزیک، تمایز فلسفه و متافیزیک، مباحثى در باب فلسفه اسلامى و موضوعاتی از این دست. پسازآن به توصیف اندیشه فلاسفه اسلامی، نقاط بزنگاه فکری هر یک از این اندیشهها، و ارتباط این اندیشهها با یکدیگر و همچنین ارتباطشان با مدرنیته میپردازد.
سؤالاتی همچون مدرنیته چیست؟ فلسفه اسلامی در کجای این عالم قرار دارد؟ فلسفه اسلامی به چه کار میآید؟ پرسشهایی هستند که در این دوره بدانها پرداخته خواهد شد.
تاریخ فقه سیاسی؛ از صدر اسلام تا غیبت
این درسگفتار توسط حجت الاسلام دکتر احمد رهدار ارائه شده است.
از آنجا كه تشیع در بخش قابل ملاحظهای از تاریخ اسلام، در حاشیهي قدرت سیاسی به سر میبرده، بحث از نسبت فقه با سیاست در هالهای از ابهام تقیهای مانده است. اما با پیروزی انقلاب اسلامی، فقه سیاسی ضرورتی مضاعف یافته است. از این روی، برای مكانیابی مباحث فقه سیاسی شیعه لازم است به تاریخ فقه رجوع شود. در اين دوره علمی که به همت موسسه روزگارنو برگزار گردیده است، وضعيت فقه و فقاهت در سه دورهي: زمان حيات پيامبر اسلام (ص)، دورهي تابعين و دورهي تابعينِ تابعين بررسي شده و تأثير وقايع سياسي اجتماعي هر دوره بر فقه مورد تأمل قرار گرفته است. آنچه در این مجال و درسگفتار تقدیم میشود بخش اول آن؛ یعنی تاریخ فقه و فقاهت از صدر اسلام تا دوره غیبت میباشد.
به دانش پژوهانی که موفق به گذارندن آزمون پایان دوره در هریک از درسگفتارهای ارائه شده شوند، گواهینامه معتبر از طرف موسسه علمی فرهنگی آفاق حکمت و دانشگاه باقرالعلوم (ع) اعطا خواهد شد.
ویژگی های دوره
- درس 2
- آزمونها 1
- مدت زمان 16 ساعت
- سطح مهارت All levels
- زبان فارسی
- دانشجویان 11
- ارزیابی خود