درسگفتار «نظریه اسلامی رشد انسان» با هدف آشنایی جامعه علمی کشور و سایر علاقهمندان حوزههای علوم تربیتی و روانشناسی با روایتی اسلامی از موضوع «رشد انسان» برگزار شده است. این روایت حاصل پنج سال کار پژوهشی دکتر جمیله علمالهدی و گروه پژوهشی ایشان در موضوع رشد است.
دور دوم این درسگفتار با تمرکز بر فصل هفتم کتابِ «نظریهی اسلامی رشد انسان» طی پنج جلسه «وجود شناسی نیاز» را مورد کنکاش قرار میدهد. بر مبنای اصول حکمت صدرایی همچون وحدت تشکیکی نفس و تشخص نفس؛ همچنین آیاتی از قرآن کریم که به مفهوم قدر اشاره میکنند؛ «تفاوت اندازه در برخورداریها» در تمامی جهان آفرینش جاری و ساری است. در نگاه صدرایی این تفاوت در برخورداری بیانگر «تفاوت حدود وجودشناختی» تمامی موجودات است و روابط میان آنها نیز بر حسب همین تفاوتها شکل میگیرد. در عرف عامیانه «تفاوت در برخورداری» با دو مفهوم «استعداد» و «نیاز» شناخته میشوند.
در این مباحث بر موضوع نیاز تمرکز شده و بر مبنای نگاه صدرایی صورتبندی جدیدی از سامانه، سطوح و چرخه نیاز ارائه شده است. از منظر مؤلف شکلگیری نیازهایی که به ادراک درمیآیند با ارزشهای پیشینی و معانی اعتبار شده توسط جامعه در ارتباط است و در یک گام پسینی نفس ناطقه، طبیعت ثانویه و ماهیت عقلانی نیازها را شکل میدهد. همچنین در این نگاه ارتباط میان نیازهای زیستی، عقلانی و عاطفی از منطق خطی پیروی نمیکند.
ویژگی های دوره
- درس 1
- آزمونها 0
- مدت زمان 50 ساعت
- سطح مهارت All levels
- زبان فارسی
- دانشجویان 7
- ارزیابی بله