درسگفتار «نظریه اسلامی رشد انسان» با هدف آشنایی جامعه علمی کشور و سایر علاقهمندان حوزههای علوم تربیتی و روانشناسی با روایتی اسلامی از موضوع «رشد انسان» برگزار شده است. این روایت حاصل پنج سال کار پژوهشی دکتر جمیله علمالهدی و گروه پژوهشی ایشان در موضوع رشد است.
دور اول این درس گفتار با هدف تشریح و تبیین مبانی فلسفی نظریه¬ مذکور برگزار شده است. مباحث طرحشده در این دوره به دو بخش کلی قابلتقسیم است:
1- ضرورت بررسی تاریخ علم و بیان مختصات کلی و مسلط بر جهان علم امروز
اندیشه تربیتی ما مختصاتی دارد که در طول تاریخ شکل گرفته است. لذا نگاه تاریخی به علم بهعنوان یک مقدمه، ضروری است. از رهگذر این مطالعه تاریخی درمییابیم که بر علم و ساختارهای تولید و توزیع آن برخی اصول حاکم است. ازجمله این اصول تقسیم شمال – جنوب، رنج آسایش، ساختار- سازه، ماهیت- وجود و … است. در خلال بررسی این اصول از منظر قرآن و فلسفه صدرایی نقدهایی بر این اصول وارد میشود.
2- تبیین مبانی فلسفی نظریه رشد
در این بخش به تبیین مبانی هستیشناسی و انسانشناسی پرداخته میشود و با تأکید بر اصولی از فلسفه صدرایی بهویژه بحث حرکت، مبانی رشد از منظر اسلامی تدقیق میگردد. و درنهایت تصویری کلی از ماهیت و الگوی رشد انسان بیان خواهد شد. مباحث مطرح شده این درسگفتار مشتمل بر 9 جلسه و در انطباق با چهار فصل آغازین کتاب نظریه اسلامی رشد انسان میباشد.
ویژگی های دوره
- درس 1
- آزمونها 0
- مدت زمان 12 ساعت
- سطح مهارت All levels
- زبان فارسی
- دانشجویان 13
- ارزیابی بله