مفاهیم ذهن انسان چه نسبت معرفت شناختی با خارج دارد؟ وجود ذهنی، نقطه اصلی معرفت شناسی فیلسوفان است. ابن سینا اولین کسی است که به شبهات بحث وجود ذهنی پاسخ می دهد. در این خصوص فیلسوفان حکمت متعالیه با دو اصل موافقند اول اینکه وجود ذهنی یک وجود واسطه بین خود انسان و معلوم است و دوم اینکه حقیقتی است که با هویت شیء برابری می کند و در ذهن ما حاضر است. اگر نتوان این دو اصل را ثابت کرد نظریه معرفت شناسی حکمت متعالیه با چالش مواجه است.
در نشست «وجود ذهنی و چالش های معرفت شناسی در فلسفه اسلامی» لوازم وجود ذهنی، ادله اثبات آن و نقدهایی که بر آن وارد شده است ناقدانه و موشکافانه بررسی می شود. اساتید آقایان فیاضی، سبحانی و عبودیت درباره لوازم وجود ذهنی و چالش های فراروی دستگاه معرفت شناسی فلسفی ما نکاتی ارزشمند را ارئه می کنند. اساتید متفق القولند که مسئله وجود ذهنی چیزی نیست که بتوان از آن عقب کشید و تا تطابق تصوری این مفاهیم تمام و کمال نشود نوبت به مطابقت با تصدیق نمی رسد.
ویژگی های دوره
- درس 1
- آزمونها 0
- مدت زمان Lifetime access
- سطح مهارت All levels
- زبان فارسی
- دانشجویان 82
- ارزیابی بله
2 نظر
سلام علیکم
ارائه اساتید بسیار مفید بود و برای پیدا کردن تصویر دقیقی از مسئله وجود ذهنی راهگشا بود، لکن به نظر می رسید جلسات دیگری نیز در همین دوره برقرار شده که صوت آنها در سایت موجود نبود، چنانچه دوستان بزرگوار آفاق حکمت بتوانند صوت آنها را نیز بارگزاری نمایند سپاسگزارشان هستیم، باتشکر
با سلام. انشاالله به محض دستیابی به اصوات مرتبط، منتشر خواهد شد.